Перший громадянський

Квартали лежали в німому захопленні
Вулиці мерзли, забивши на сон
Силуети - предвістники, сонцем охопленні
Вертались до Зон
із Зон

Їм стоячи плескали до посиніння
У них відпадали руки
 - Адже так тільки варто втрачати коріння
Солдате, терпи ці муки

Солдате, борись за свою країну
Чи ти, хлопче, на патріот?
Життя поклади за державу єдину
Під пістольні удари нот

Там, на горі, розусівшись на кріслах
Стікаючи жиром і потом
Товтопика "держава" їсть кав'ярне намисто
Для неї позбудся свободи.


Рецензии