Яз!

ЗэшэзэпIэу сеуэу, щIыхъурейр скъутарэт,
Бозу кьешэкIау-зэрыщыт лэгъымщ?
Ямыгъажьэу щIакхъуэ,
Нобэ бомбэ зыщIхэм,
Я джийм фIэкIыу ехыр,
Зэфэзэщ хьэрэмщ.
ЩIыр схуэхъуауэ Iыхьэ,
Сыщопсэу схуэмыхъуу,
Марсым си щхьэр схьатэм,
Гукъейур нэхъ мащIэнт.
ЛiэщIыгъуэ тIощIырэ езанэм,
Номиным къытекIахэр,
Псори Iущ дымыхъум – тетлъхьэнущ уанэ мыгъуэр.
Ноби Iугъуэ слъагъум,
Чыржын ягъажьэ сфIощIыр,
СыдаIуэмэ зэхэсхыр – автомат зэхэуэщ.
Щlакхъуэ тебэ бгъажьэу,
IэфIыу умышхыжу,
Гын зэращI конвейир,
ЩIэбыхуэн ***йр сыт?
Куэдым къызтекIар ноби ягъэгъуащэркъым,
Зауэ зыщIэгъэстхэщ – мэмыру дагъэпсэуркъым,
Къащтэкъауэу сеуэу яз хэзукIыкIатэм,
Адырей къэнахэр,
Нэхь Iущ хъункIэ хъунт?!


Рецензии