Ce simte-un suflet de poet?

               
Ce  simte-un  suflet  de  poet?
Zbatindu-se  dind  indarat,
Si  cite  are  retrairi,
Nelinisti,  tainice  gindiri.

El  toate  le  reda  in  poezie,
Caci  lui  i-i  dat  asa  sa  fie,
Sensibil  este  nu-i  secret,
Orice   poet  orice  poet.

Nu  toti  deodat  il  inteleg,
Dar  el  se  lupta  traiu-ntreg,
Cu  nedreptatile  din  viata,
Ce-n  graba  trece  ca  o  ceata.               
               


Рецензии