Фронтовi дороги

Фронтові дороги

Земля горіла і палала,
А смерть свій прапор підіймала,
І в небо криком проводжала,
Останні подихи і біль.

І ми пройшли по цим дорогам,
Знайомим селам і містам,
Де брата рідного з могили,
В сльозах назавжди хоронили.

І кожен все мовчав і думав,
Проте коли закінчиться війна,
Чи прийде лист з країн далеких,
В яких ні пекло, ні журба.

Де жах проходить крок за кроком,
І ненависний шлях звертає,
Де вся земля горить вогнем,
Де світа божого не видно.

І плач дитячий серце крає,
Ти бачиш світ в тонах похмурих,
Де небо криє жах і кривду,
Де всі дороги йдуть на смерть.


Рецензии