Мая вёска вым рае

Мая вёска вымірае.
Вымірае кожны дзень!
Я іду дамоў са школы
і хаўтураў бачу цень.

Мая вёска вымірае,
Б'ю ў адчаі ў набат,
Дзверы крыжам забіваюць,
Шэраг мёртвых, пустых хат.

Вокны зыркаюць цямнотай,
Хвоя сохне пад нагой.
Што рабіць, пытаю ў люда,
Мне хітаюць галавой.
22.03.2003


Рецензии