Смерть перед Життям

Я з затиснутих пальців свій пульс відпущу,
Ковтну жадібно кисень, неначе востаннє.
Загорнуся душею на мить незначну -
Прохолода зігріє моє хвилювання.

Пусті очі завмерли, мов кригою вкриті,
Вони дивляться вниз, а повіки тремтять.
Мені нічого більше в житті цім хотіти -
Це життя не цікаве, і нема що втрачать.

Не відчую я скронями доторку вітру,
Не побачу води, тихий плеск не почую,
І тепла соковитого втрачу утіху.
Моє нудне майбутнє ніхто не врятує.

Багровою сумішшю серце палає;
Я крок потаємний роблю в невагомість.
Ще жити! Ще жити! Я серце благаю!
Воно хоче волі... Я вільний… Натомість...

Троянди червоні мене полонили.
На чорне і біле життя посягнувся.
За грати свободи навіки поринув.
В неволі — я жив, а тепер... (посміхнувся).

                2010 р.


Рецензии