Манери химер

Манери химер

Понурі обличчя задушують світ,
Мозку на шиї тягнуть услід,
Канави наповнені кипінням брехні,
Голодні холопи ховають обід.

Крізь зло і ненависть я маю іти,
Химера за спиною ніж береже,
Утопить надію, біду принесе,
Розбитий, гнилий у безодні скелет.

Він жадібно хапає повітря сухе,
Сокирою лупить тіло живе,
Забруднений світ під плитами вмре,
Потоком крові муку несе.

Де зграя комах летить над грудьми
Тут кістка для кожного власна в пітьмі,
Замучений рух швидких коліщат,
Дитя розрубали і тягнуть назад.

Хрипіння і стогін проймає усе,
Ображена смерть косою скребе,
Наступних у темряву біль принесе,
Диявол по колу збирає химер.


Рецензии