Мержелеят в мъгливия час

Мержелеят в мъгливия час
пак коминните силуети.
И до днеска все питам се аз:
„За какво е строен ”Пируета”?
За какво са  страстта и стръвта,
зверски рев, и лъжа, и разкол?
Разрушеният свят . И скръбта.
Злоба в маска на обич, добро...
По градежа на Петър вървя,
от небето светлик затрептя.
Лъч на тежката броня се спря,
трепна Петър на коня летящ.

*превод: Дафинка Станева


Рецензии