***

Тамариск зацвів пахучо,
Впав на землю круг ліловий,
"Бессаме,бессаме мучо..."-
Вибіг звук на нотні лови.

Жовта лампа північ кропить,
Одиноко звук блукає.
Ворухкий і теплий попіл
Щось у пам"яті шукає.

А у пам"яті - темнота,
А в темноті - тиш болюча.
Де ж ви,де, солодкі ноти:
"Бессаме, бессаме мучо..."?

Попіл вистиг. Тло гаряче.
"Бессаме..." - немов з безодні.
Жовта лампа. Звук самотній.
Тамариск цвіте, мов плаче.


Рецензии