Гашыгым менiн

Махаббат сезiмiнiн асерiнен, сендей сулу аруды арман еткен,
Бул алемде мен бiр гашык, саган арнап ан саламын шын журектен.
Сенiн коркiн, каракаттай кара козiн, шыкты менiн конiлiмнен,
Жаулап алдын жанымды бiр карауынмен, айдай сулу бойжеткен.

Бакыттымын мен бул сезiмге, махаббат ортак болген екеуiмiзге,
Кос журегiмiз кол устасып кустай ушты бакыт деген жумбак алемге.
Унатамын ар созiндi, ризамын сенiмен бiрге аткан арбiр танга,
Уксатамын озiндi айдын колде жузген, аппак кардай аккуга.

Куанамын коргенiмде, кун нурына татыган келбетiндi,
Сагынамын алыстасан бiр кунге, колга устап сенiн суретiндi.
Жаным, жан жанарым, бiр озiн ушiн омiрiмдi де киуга даярмын,
Тек сен гана менiн бакытым, жанымда болсан ардайым.

Озiндi коргенiмде, от болып жанады журекке толган сезим,
Гашыгым менiн, аруым сенсiз бiлмеймiн, калай болар менiн омiрiм.
Мен сенi суйемiн, жане тек озiндi гана суйiп бул омiрден отемiн,
Жаратканым жалынамым, шалынганын кулагына бул создерiм.

P.S... Казакша жазган алгашкы анiм...


Рецензии