Прохання

Дай книгу, де не буде запитань.
Дай відповідь на тихе мовчання.
Дай знову на сотні завдань
Задумливі строки незнання.

Дай шанс, який вже пройшов.
Дай знову, не роби з себе бога.
Все рівно я крою там шов,
Де була учора тривога.

Дай келих вина. Дай отрути.
Від тебе. Від тих несподіваних шумів.
Я мертвих буду лиш чути
І інших. Як і я, сліпих дурнів.

Дай пісню, де не буде питань
Про тих. Хто буде, чи знає.
Про тих, хто закляк від страждань.
Дай пісню, що в щасливих лунає.

Дай просто одне запитання.
Дай його і собі, і мені.
Дай відповідь. Дай зізнання!
Не бійся зустріти ти гнів!

Дай те, що сказали долоні,
Дай те, що на долі сказали боги.
Якщо мене мало там – годі.
Якщо мене мало на них – то гони.

Дай новую просто дорогу,
Дай книгу із безліччю запитань.
Я клянусь – не сягну я порогу,
Де немає моїх посягань.


Рецензии