Щипка сол

Този свят е за лудите! Кой като тях
вечно гони по пътя Михаля?
Седем чифта цървули изтриват до прах,
а животът до шия ги каля.

Но се веят душите им - боен байрак,
и макар да са кръпка до кръпка,
като нищо ще вдигнат и Господ на крак,
идеалът им щом е потъпкан.

Нека пак да ги хокат и просяк, и крал,
че животът е краставо куче
и че даже да хванат за пеша Михал,
само тиквен медал ще получат.

Оставете ги лудите! Чака ги път -
трябва в седем небета да бродят.
А на седмото даже от студ да умрат,
ще изгрее духът им свободен.

И в дъждовните вечери, в пролетен час
по заспалите порти ще тропат.
Този свят е за лудите! Кой като нас
с щипка сол ще подслажда живота!


Рецензии
Лудите...Лудите! Знам че от тях си!
И нямаш умора! И не искаш да спреш!
Давай!
В този пълен с усмирителни ризи свят –
времето тяхно е!
ТЕ са –
дето дърпат живота напред!

За теб с най добри чувства: http://www.stihi.ru/2012/10/13/18
Д.Ганев

Димитр Ганев   13.10.2012 00:22     Заявить о нарушении