Укра но, моя р дна!

Дуже сподобалися слова які промовив Василь Червоній: " Боже, яка ж вона гарна, наша Україна", і виникло бажання присвятити вірша Україні!

Боже яка ж вона гарна, наша Україна!
Барвінків цвіт, червона стрічка у волоссі,
Заквітчана, гостинна господиня,
Доброзичливо хлібом-сіллю вітає на порозі!

Запросить до столу куштувати українські страви,
І пісню українську народну натхненно заспіває,
Почастує борщем та хлібом духмяним,
Велику культурну спадщину пращури подарували!

Гостинність українську, фольклорний колорит,
Казки, пісні, приказки, звичаї, легенди,
Віночок у дівчини зі стрічками майорить,
Прикраса українська, вишиванка, щире серце...


Весілля українські, народні звичаї, прикмети,
І Пісня так лунає співоче, чисто, щиро...
Шевченків Кобзар , Григорія Сковороди творчість,
Слово Лесі Українки, Франка-надбання, світовий рівень!

Надра повні “скарбів”, поля, родючі землі,
Театр український, культура та вертеп,
І пташка світанкова на узліссі...
Великі українські гетьмани-пустинний степ!

Чисті, прозорі річки, глибокі, бездонні моря,
Круті гори, ліс таємничий загадково -казковий!
Не у кожній країні така є природа та надбання!
Так збережімо скарб пращурів, дідів з шаною, охоче!


Рецензии