In Homage to Robert Burns - BG

                На Робърт Бърнс 

Не може да си връх, а да не си самотен.

И вее вятър там страхотен.
Понякога мъгла се стеле нощ и ден.
Друг път си ти сломен,
предаден, отчаян, уморен -
и безсмислено е всичко в този свят,
на толкова блага богат.

Но единствено от него взор открива се
на шир и длъж
и към полето - и цъфналата
в него ръж.


---

Иллюстрация:  Робърт Бърнс [Robert Burns] (1759-1796)



Рецензии