***

Във тревите, във високите
 падам и прегръщам Рус.
 Тук в камбанките наклонени
 химна на Русия чух.
 Песента пчела тържествено
 я пое, а после хор
 на Родината поднесе я,
 на безкрайния простор.
 В приливите на тревите й,
 в пеещите небеса.
 
Тук на Малката Родина
 ниско ще се поклоня.

* превод: Спаска Гацева


Рецензии