Искрата последна угасна

Искрата последна угасна,
надеждата-дим отлетя.
Невярата –тъжна, безгласна –
над плещите ни затрептя.
Животът ни сви се навъсен,
сивеят зората, денят.
С теб може би злото ще пръснем
в този тягостен кръстопът?
Паметта учтиво изтрива
цветовете, любовния блян.
В гърдите сърцето замира –
сеща мирис от огън без плам.

*Перевела на болгарский Дафинка Станева.


Рецензии