Стоiть хатина край села

Снігом  наче  ковдрою  вкрилася  земля,
У село  приходить  зимній  вечір.
І в хатині  вогник  блимае  здаля,
Над хатами в’еться  дим  із  печі...

Наче  сирота  хатинонька  стоїть,
Навколо нікого там  не  чути.
Радощі   та  смуток  там  живуть  свої,
І пішла я в гості заглянути.

В хаті  пахне  борщ-вечеряти  пора,
І старі  там  помолились  Богу,
Два  голуба  сивих-старий  та  стара.
І більше  в хатині  нікого.

А де ж  діточки? Розійшлись  хто  куди,
Дочки  і сини  та  онуки.
До хати, давно не ведуть  їх сліди,
Де наші знесилені  руки.
А як тут дзвеніло колись від пісень!
І  навстіж  відчинені  двері,
Побігли роки через  тин через  пень.
Сідаем удвох  до  вечері...

Лиш в печі іскрою засвітиться жар,
І місяць у вікна загляне.
Лиш вогник лампадки - неначе б то жаль,
То спалахне, то зів'яне...


Рецензии