Дали съм луд

Дали съм луд? А може и да съм,
щом в лудницата името ми пише
и пазят ме с решетки, че навън
за социума просто съм излишен.

Обаче е прекрасно да съм луд,
да се държа дивашки и скандално
и щом ми каже някой "темерут!" -
да го набия най-първосигнално.

Ако поискам, мога да съм скот
или ферари новичко в гаража,
или пък друга форма на живот...
И Кралят Слънце мога да съм даже.

За мене няма ред и правила,
спокойно мога всеки да пердаша.
И да ме съдят - вятър и мъгла!
Със лудницата мен ли ще уплашат?

Да бъда луд е хубав вариант -
дори и без паспорт международен,
и без да имам никакъв талант,
за всичко и навсякъде съм годен.

Дали съм луд? Добре де и да бях
завършен идиот първосигнален,
защо от мойта лудост ви е страх,
щом целият ви свят е ненормален!


Рецензии