Кутилмаганда юзага чиккан орзу

Рус тилидан муаллифнинг таржимаси.
Оригинал: "Нежданно-Негаданно...", http://stihi.ru/2012/10/02/4531


Сочларида олтин бор,
Кош-киприклар табиий,
Овозида наво бор,
Ёкар арфа торлари.

Лабларида чакирик бор,
Кузлари жигар рангда,
Худди тунги урмонлар
Тула ой чирогида.

Бурни – усто санъати,
Буйни – оккуш сингари,
Жозиба хиссиёти,
Дил хаёл тулкинлари.

Пешанаси мармартенг,
Йукдир мутлако ажин,
Шайдо килди юракни
Жозибадор ок кайин.

Кулокларда страз тоши
Мунчокдай жойига тушган,
Кани эди юзчасин
Бирдан биргина упсам.

Очай мен юрагимни,
Эшит, Тангри, дардимни:
Бахтли турмуш кургани
Бергин менга шу кизни…

Кимдир босар тормозни:
Киз набирага тенгдир…
Берар Оллох рахмни,
Гёте эмассан ахир…

2012 й., 1-2 октябрь.
-----------------------
Иоганн Вольфганг Гёте (1749-1832) – буюк немис шоири,  75 ёшида 17-ёшар Ульрикага ошик булган, уни хам мафтун этган…


Рецензии