Четиво

Днес, 01.10 е ден на поезията. Поздрави на всички,
които обичат или пишат поезия.
Ако някой желае да го преведе, нека го направи.

Чета в очите ти,
чета те бавно
и с наслада
фразата поглъщам...
С ресници трепваш
и ето -
моя миг -
разкоша си показвам
без свенливост,
разкоша ми
разлистваш,
разплиташ нова фраза,
моята,
онемяла от мълчание...
Говори ми,
обичам лукса -
в словото,
в жеста,
в шепота...
Изящно е...изящно...


Рецензии