обрiй

Дивлюсь я на обрій, там сонце сповите,
Маленькі віконця, мов свідки мої
Яке ж воно гарне, пурпурно-лілове,
Блищить розмаїттям на скронях дерев

На скронях дерев та домів серед міста,
А ще у очах, мов фіалки нічні
І я кожен вечір на обрій вглядаюсь,
А потім цілую господу очей   
      2
Там у небі, неначе, хтось гра на кларнеті,
Але я цю мелодію чув
Ні, це дощик новенький сьогодні
Ворошить, що колись я забув

Він ще гра на роялі
Та на струнах моєї душі
Ми з ним скоро напишем
Чудернацькі, відверті вірші

Ці вірші я для доні,
Та й для мами своєї пишу
Може й їм стане краще
Як відчують небесну ту гру


Рецензии