Чи траплялося тобi?..

Чи траплялися тобі в пустелі квіти?
Чи збувалися твої забуті сни?
Чи підкажеш ти, де сумніви подіти,
Щоб вже душу більш не краяли вони?

Чи траплялося тобі любов зустріти?
Чи бував ти у полоні світлих мрій,
Тільки поглядом Її очей зігрітий? –
Й не лякає ані сніг, ні буревій.

Чи втрачав ти власний розум від бажання?
Чи горів, палав від пристрасті вогнем?
Чи плекав в душі примарні побажання?
Чи спадав з небес у відчаї дощем?

Чи знайоме відчуття свого безсилля
Перед поглядом байдужим? – Крига й скло.
Й не зарадить від туги ніяке зілля. –
Що поробиш, коли дах уже знесло?..

І якщо тобі ці відчуття знайомі,
Прочитаєш в моїм погляді печаль.
І простягнеш ти мені свої долоні,
Врятувавши від самотності й страждань.


Рецензии