от летния балкон

Цветята надничат
от перваза. А залезът
по-оранжев от всякога
питието близва.
Усмихвам се.
Тънкият глезен - топъл
и мургав
слаб зефир погалва и
ме люлее
сладка нега,
под фестоните на фина роба.
В ухото ми
цигулка свири напевите
на Сарасате,
под балкона минава карета,
копито или кестен
потропа
...в сладка дрямка.


Рецензии