Дiвчина i скрипка

Ця дівчина і скрипка дуже схожі
Бо дві такі тендітні і принадні
Їх доторкнутися рукою можу,
Вони на ласку відгукнутись здатні
Серця ритмічно  в унісоні б’ються
Чомусь вони то плачуть, то співають
І звуки, як перлини, ніжно ллються.
То в рай, то впекло  в мить пірнають.
Їх світлі  душі, наче згустки сонця,
Що квапляться розкритися відверто.
Одна – коханням, все, як на долоньці
А інша всяку біль готова стерти.
Смичок  в руці - для скрипки повелитель
Під ним вона у пристрасті згорає,
Для неї він  творець і покровитель.
Все робить так, як він  її навчає.
І дівчина чекає, наче свята
На зустріч з тим єдиним і коханим,
Її душа, як серафим крилата
І проза стане дивними віршами.
Вони так схожі: дівчина і скрипка,
Ось дівчина ту скрипку притискає,
Смичком веде по струнах ніжно й стрімко,
Собі і скрипці серце розтинає.      

.

--


Рецензии
Смычком по струнам, плачем и слезами
Своё и скрипки сердце открывает.
5+
***
Скрипичный блюз,
http://stihi.ru/2012/02/10/8922

Людмила Кудрявцева Тирасполь   27.05.2021 18:22     Заявить о нарушении
Спасибо за ссылку, за отклик, Людмила!

Валентина Козачук   12.07.2021 21:28   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.