У генделик прибився вiтер

У генделик прибився вітер,
Всюдисущий гуляка вражий,
Випив з хлопцями, вуса витер
І під чарку наступну каже…
…Як на ганку похмура Ганна
Чи то втомлена, чи то сонна
Жде чогось. У руках незграбна
І у талії трохи повна.
Молодечі сплітає коси
І пуска їх кінці на волю,
Загляда в синьооку осінь
Через чисте безкрає поле.
А ніхто з невідомих далей
Не іде по стежках незримих
Їй назустріч. Знов день невдалий.
Все самітники… пілігрими…
Зав’язала би коси в вузол!
Світ в очах все одно чорніє!
Вітер п’яний гуляє в блузі,
Та ще мрії, паскудні мрії…


Рецензии
...А від мрій все в очах в тумані.
Мрії з вітром і мрії з світлом,
Що на Сході,як Рай багряний,
А на Заході-жбан розбитий--

Вина добрі,старі розлиті...
І в очах той туман сп"яніння:
Степ широкий,блаженне літо,
І вітрець віє вже осінній...

Юрий Трегубенко   30.04.2014 19:38     Заявить о нарушении