El fora regno flugis gruo blanka

El fora regno flugis gruo blanka.
Al ni rakontis gxi pri tiu flanko:
Pri akvofaloj kaj pri cxielarkoj,
Pri perl-palacoj kaj pri sorcxaj drakoj.
Li vokis nin sed vokis senutile
Ja ni ne povas flugi sen flugiloj,
Kaj kvankam volus trafi ni fabelon,
Sed nin timigas alto de'l Cxielo.
Forflugis gruo hejmen tra vespero.
Sed ni atendas ion kaj esperas.
Mallauxdas ni infanojn pro la bruo.
Kaj ili jxetas sor paperajn gruojn.

Подстрочник

Из далекого царства прилетел белый журавль
Он рассказал нам про ту сторону:
Про водопады и радуги,
По жемчужные дворцы и про волшебных драконов.
Он звал нас, но звал безуспешно
Ведь мы не можем лететь без крыльев.
И хотя мы хотели бы попасть в сказку,
Но нас пугает высота неба.
Улетел журавль домой сквозь вечер,
А мы ждем чего-то и надеемся.
Мы ругаем детей за шум.
А они пускают ввысь бумажных журавликов.


Рецензии
Очень хорошо! Спасибо

Габриел Бардахчиян   06.10.2020 13:11     Заявить о нарушении