Над широким степом

Слова, муз. -  Г.Гладков.

Над широким степом, над козацьким краєм,
Як Дніпро могутньо хвилями заграє,
В небі янгол сивий літає-ридає,
Військо запорозьке кличе, виглядає.

Де ж ви, козаченьки, - чом ви не знайшлися?
Чи спите в могилах, чи перевелися?
Та невже ж усі ви голівоньки склали
І нема нащадків козацької слави?

Блиснув промінь сонця - розійшлися хмари,
То мабуть скінчились ті відьмацькі чари,
Що нас роз'єднали з тим козацьким духом,
З велетнями тими, що земля їм пухом.

Всіх ми пам'ятаєм, як батьків шануєм,
На землі козацькій знову запануєм,
Вже до України повернулась доля -
Буде наша сила, буде й наша воля!

Як здійметься вітер, - зашумить діброва!
Буде наша правда, буде наше слово!
Буде світлий ранок - проспівали півні!
Проміж всіх народів будемо як рівні!

Вже на сході небо ясно червоніє,
Військо запорозьке множиться, міцніє!
Про козацьку славу пісню заспіваймо,
Україну рідну неньку прославляймо!


Рецензии