Як вовк з ведмедем карас в ловили

Одного разу вовк з ведмедем
Пішли ловити карасів,
Ведмідь корягу не угледів,
З обрива в воду полетів.

Кричить він звідти: Вовче, брате!
Врятуй мене, подай хвоста.
Не реагує вовк кудлатий,
Він вже іде біля моста.

Як тут карась в воді з"явився.
Що трапилось? - питає він.
Я ледве бідний не втопився,-
Ведмідь нещасний розповів.

Карась зітхнув, сказав: - чекай-но.
Пірнув на дно, і вже за мить
Він карасів велику зграю
Привів, щоб справу поробить.

Так ось, ведмедя підхопили
І швидко-швидко попливли,
Штовхаючи його що сили
До берега, де вовк ловив.

Ведмідь став швидко вилiзати,
До вовка - брата він підсів.
І що побачив ? ( То не жарти ):
Ведро дебелих карасів.

Тоді уху вони зварили.
А вовк безмірно дивувавсь,
Що так багато наловили.
Ведмідь радів. А як карась?


Рецензии