Зима - з десятого столiття?..

* * *

Зима — з десятого століття?
З водохрещ у яснім Дніпрі?..
Та кружать круки посполиті,
Б’ють кулемети у дворі —

Оті, з сімнадцятого року...
Стікають мізки по стіні.
А осавул живий, нівроку...
— Погрійся ж, куле, в жупані!

Стою. Дивлюся на церквицю
Й ніде не бачу тут Христа...
В скляних очах, немов п’яницю,
Мене історія хита.


Рецензии
"Дивлюся на церквицю
Й ніде не бачу тут Христа..."

Валерий Валуев   26.09.2012 00:24     Заявить о нарушении