Медицина, медицина

Медицина, медицина,
Ти забула клятву Гіппократа.
Стала ти колюча, як рицина,
Проміняла Божу благодать на плату.

Повернулась до народу, ти, спиною,
Відвернула свої очі від біди.
Йдеш дорогою услід за сатаною,
А устами мовиш: «Господи, гряди!»

Ти недоступна для бомжів й пенсіонерів
Доступна ти лиш для «панів й господ».
Ти стала ненаситна, ненажера,
І милостива лиш для тих, хто кладе в рот.

Без гривнів не узнаєш змісту крові,
Не взнаєш свій гемоглобін тепер.
Без доларів не зустрічаєш і на добрім слові,
Бо стала ти глухіша від тетерь.

Не соромно, що в ХХІ віці,
Лікуємось, як в сиву давнину.
Шалені гроші коштують нам ліки.
Які приносять лише шкоду й немалу.

Одні фальсифікати, а не справжні ліки,
Бо бізнесом вже стала й медицина.
Від таких ліків можеш стать калікою;
Для тебе гроші головне, а не людина.

Тож покайся, вперта медицина,
Перед Господом, Спасителем твоїм!
І допоки є час і  година,
Дай безплатну поміч геть усім!

P.S.  Від такої медицини, Господи, спаси Ти нас і захисти,
Відверни від нас усі хвороби й біди.
Я складаю лиш тобі під ноги
Всі свої обіди і тривоги.


Рецензии