До Оксани

               
                Оксані Пахльовській


Осінній морок шляк би трафив!..
Ти ж народилась від Весни,
коли і березень, і травень
в піснях кохались голосних.

І солов’ї на всі коліна
ночами вибухали так,
що сподівалась Україна
узріти провидіння знак.

Впав помаранч на дикі маки…
Та нас розвели, як лохів -
вантажать зеки в автозаки
своїх ідейних ворогів.

Невже залишимось рабами,
державу зруйнувавши геть?
Без TBi, без слова Мами
будемо жевріти ледь-ледь?..

Лунають сурм осінні змови.
Щасти тобі з роси й води!
Пливи морями мов і мови
на світ осінніх уродин.
16.09.2012


Рецензии