Да не заглъхват звуците

Детето е шедьовър -
стон от майчина утроба
изсипва звуци
захапва топла гръд
засуква
с неподправен майчин дъх...и
тръгва подир звуците
от дома...до буквара -
той е нива
рохка родна пръст
слънчев клас в топла пита
звън на чанове - сребърни
от напукана болка и жажда
шум от върхове на борове и мури
шепот от здравец и пърхане
на пеперуди
удар на криле и писък на гнезда
плясък на вода
звук от радостна сълза -
да не заспива в шепа словото
на А Бе Ве
шедьовър е детето...със буквара


Рецензии