Очите ти

ОЧИТЕ ТИ

Виж – вятърът заспа… Като момиче,
очакващо ме в своя майски сън.
И само под стрехата - нейде, птиче
напомня ми, че има будни вън…

А аз – одрипавял от мисли празни,
не искам на съня да се предам.
Разчитам по небето притчи разни…
И стрелкат ме очите ти от там…

Очите ти… Все тях във всичко виждам –
в сълзите в най-щастливия ни час…
И в мълниите, дето заприиждат,
когато буреносникът съм аз…

Очите ти… Красиви и в сълзите…
А женските сълзи на тоя свят
болят, когато идват нечестити…
И светят, щом от щастие валят…

Навярно спиш… И вятърът край тебе
заспал е, непокорен в своя сън…
А аз вървя… Нощта е моя хребет,
на който ще те чакам тихо вън…

Николай Дялков
Гр.Тополовград


Рецензии
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.