Буран

Як забуранило! У листі,
Після бойовищ і гульби,
Як закрутило — губи, ніздрі
І рвані з шкірою чуби!

І ти упав, немов на плаху,
На той поріг, де блиск сокир,
Де роздирає росомаху
І п’є хижацьку кров упир.

Нехай одрубують пошвидше,
Нехай не ждуть, що і мене
Розірве той, хто он як дише,
Як гураганить, топче, мне...

Бо я за страчених не ліпший.
Бо я замученим — рідня.
...Вирує як. Під корінь ріже.
Вже збурив землю! Вже — ні пня...


Рецензии