В1рш1 про Батьк1вщину

Чому вірші про рідну Батьківщину
Мені приходять тільки уночі?
У чому той секрет? У чім причина,
Що замість сну, стоять перед очима
Левада, річка й терену кущі?

І я складаю в рими ті картини,
Де спілі яблука на призьбі, ніч в зірках,
Пахуща липа квітне біля тину,
І де пригорнуть, як малу дитину,
І ти заснеш в натружених руках.

Забути те усе не стане духу:
Оті поля і крила вітряків,
На гору стежку, з соняха макуху,
І вірш бабусин про бджолу і муху,
Що пам'ятала зі шкільних років...


Рецензии