Вино улито

...Вино у чаші сяє, мов рубін.
Це ще не Кров божественна, незнана.
От зійде Син – то, випаливши тлін,
ЇЇ вогонь уллє мені у рани.

Гріхи згорять, хоч прокляте зерно
Десь у душі ще паросток залишить.
Я не боюсь, мені вже все одно.
Бо, що було, те Бог в причасті спише.

А те, що буде, кину геть із рук,
Кому тягар потрібен у дорозі?
Бо як ідеш угору – до зірок,
Бери лиш те, що сам нести у змозі.

Хоч і не завжди мудрість можу цю
Я у своїм житті застосувати,
Та буду йти. І дякувать Творцю,
Що я ввижаюсь людям дурнуватим.

Ніхто не спинить вбогого, хіба
У спину пхне, бо спереду не встигне.
Вони спізнились – знань тяжких журба
І так мій стан у серп, дугою, вигне.

Та тим серпом пожну колись хліби,
І на вогні, що в серці, паляницю
Спечу нову! І срібні голуби
Склюють ущент в тім хлібі сім’я нице...

06.12.2012


Рецензии