в петък вечер

пълна е тази вечер луната
ослушвам се
глад за споделяне ме вика
тихо
тихо
а после кресчендо -
да се чуя
забравила гласа си...

завръщам се...
като щъркел -винаги знае
къде е бил домът му
август е и отлетяха
красиви
с елегантен реещ полет...
а аз - къде
тук съм и загръщам
закърнелите крила
в петък вечер
когато луната е пълна

лъч омагьосан ближе перваза
всяка капка потъва
в мушкатото разцъфнало
каскадно -
цветни листенца се ронят
като изсъхнала вена
... а луната е пълна


Рецензии