Наказ

Мацi мяне спавiвала,
Песню такую спявала:
«Расцi мая доню,
          знайду табе долю».
Мацi мяне калыхала,
Песню такую спявала:
«Расцi мая доню,
           я дам табе долю».
Мацi мяне выпрауляла,
Песню такую спявала:
«Iдзi мая доню,
         вазьмi сваю долю».
I ад бацькоускай хаты
У свет, што людзьмi багыты,
Багаты лесам i полем
Пайшла я шукаць сваю долю.
Услед мне мацi глядзела:
«Дачушка, мая надзея,
Не бойся, не пройдеш мiма,
Доля твая – Радзiма».


Рецензии
Цудоуны верш!
Щчыра дзякую!

З павагаю,
Ангелiна.

Летнее Утро   10.05.2013 13:53     Заявить о нарушении
Дзякую Ангеліна. Радзіма і мова - гэта тое, што об'ядноўвае беларусаў. З павагаю

Надежда Чмара   10.05.2013 14:35   Заявить о нарушении