Людоньки, ну як менi вас жалко!..

* * *

Людоньки,
Ну як мені вас жалко!
Товчемося безбач по землі.
Серце ятрить зіронька чи скалка?
Кров чи піт рясніє на чолі?..

Чаша хоч мілка, та не минає.
П’ю і я:
Прозрійте, хто сліпий,
Хто нічого ліпшого не має,
Як цей світ —
                неситий чорторий.

Як ця ніч, що балухами блима
І ротато в душу позіха…
Озовітесь, людоньки, незлими,
Тихими...
                Усі ж не без гріха!

Якось та помиримось.
Та й підем
До підніжжя трону. Сам Тарас
Там чека і відати не віда,
Як іще страждатиме
                за нас...


Рецензии
і знову прекрасно, дякую вам..Ю.В.

Юрий Поплавский   23.08.2012 09:26     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.