Географiчна олiмпiада

Переможця шкільної районної олімпіади —
Географічної —
Мене повезли на обласну
Холодний готель
За вікном темне місто
Воно вдруге і вже довгенько
Називалось Луганськом
Бог як відомо любить трійцю
Полохливі вогні — мабуть трамваїв
Свист хуги
Як вуркагана з Камброду —
Про них ми в селі начулися
Ледь не зриваються ліхтарі
І — самота
Доросліша ніж зараз
Назавтра на олімпіаді
Сплутав Степ з Лісостепом
Згадався рідний ліс
Він і досі ближчий степу
Їхали додому
Соромився елементарної помилки
Вже тоді знав: переможцем
Не бувати
І не хочу
Повертались крізь незмірні засніжені простори
Швидко темніло
Сором витіснявся щемом
В першу чергу від жовтавого сяйва
Навколо міст і селищ
А ще від того який дорослий
І як по-дитячому
Їсть сухе печиво
В нашому промерзлому ПАЗику
Солдат
Він зрідка позирає на мене
Але байдуже
З району довезли вже «бобиком»
І лише до школи
Аби не застрягти надовго в селі
Пізно увечері
Біг пустим вигоном
Калатало серце
Котилися чорні кураї —
Ніякі не відьми
І від того було ще страшніше
Батько й мати зовсім близько
А як моторошно
Кому я врешті потрібен
У цьому безмежному світі
Що відволікає себе від гнітючих думок
Різними зайвими предметами —
Зокрема й географією


Рецензии