Вiчна вiйна - пiсня

1
Опускається теплий, лагідний вечір
На твої губи німі і холодні.
Ніч загоїть всі рани і згасить свечі
Палко, шалено, як у безодні.

Розляглися тумани, землю вкривають,
І закривають холоднії трупи.
Десь тріщить канонада, бій не вщухає -
Це звуки смерті, твоя отрута.

Приспів №1

Відзвук затих,
І уже холоне кров.
Куди іти,
Коли все починається знов?
Це не війна –
Це чиїсь німі життя,
Пройдуть роки,
І вони підуть у забуття.

2
Засипає сніг камені і гасить сонце –
Чиїсь могили, жар чийогось серця.
Насувається буря із-за діброви –
В ній людина і зброя у страшному герці.

Все заллється водою, вогнем запалає,
І гори будуть там, де рівнина,
Але в нашій душі війна не вщухає,
І бій знову почнеться серед руїни.

Приспів №2

Горе і страх
Грають перші ролі тут.
Пам’ятний знак,
Обеліски плющем заростуть.
Все це слова –
Пам'ять людська коротка:
Кров і хула –
Все забудеться з кінцем рядка.

Все це слова –
Пам'ять людська коротка:
Брат і сім’я –
Все загоїться з кінцем рядка...

Твоє ім’я –
Все розчиниться з кінцем рядка…

3
Піднімається сонце – нікого гріти,
Скрипка заплаче – нікому грати.
Хтось піде по стежині, хтось ляже спати,
А хтось відправиться знов воювати.

Приспів №1


Рецензии