Вклонявся вiтру зрiлий сонях

Вклонявся вітру зрілий сонях,
І  відбивав землі уклін.
За те, що зріс він на осонні
І сипав зернята на сніг.

Далеко зріс від свого поля,
Від того, де брати росли.
Не розділили його долю,
Під дахом бачили вже сни.

А він один з дощем і вітром,
Боровся вперто за життя.
Однак нікому не потрібний,
Немов, дитина-сирота.


Рецензии