Пречистване

Денят замръкна в изворна вода –

по тъмна доба, клетвено мълчана…

Наметна се със шепа тишина,

в очите му една сълза остана,

 

като следа от болки и лъжи…

И като мост към чакана надежда.

Луната в моя поглед прокърви,

когато тръгнах в пътя да се вглеждам…

 

и се превърна в дъжд от красота…

Поискай ме…Аз мога да танцувам,

щом още пазя  спомен за нощта,

в която ти до болка ме жадуваш…

 

И ме очакваш с всеки летен дъжд,

неканена, при тебе да се върна…

И чародейно, сякаш от веднъж,

тъгата ти във огън да превърна…

 

Денят замръкна в изворна вода,

а може би, пречистен се завърна,

във огнения танц на две тела…

И в песента на дъжд, нощта прегърнал…


Рецензии
И это стихотворение я тоже перевёл.
Загляни по ссылке - http://www.stihi.ru/2012/08/15/8077, оцени.
Обнимаю.
С сердечным теплом и улыбкой,

Олег Глечиков   15.08.2012 20:43     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.