***

Сповідалась завірюха могилі,
Облітала усюди в покоях,
Де дрімають стомлені люди,
Що отримали хрестик на спомин.
Дуже тихо-мирність лякає,
Тільки ворон,тривожачи душі,
де-не-де з обеліску виглядає,
Розвидняючи картини болючі..
За роки поневолень і воєн,
Полягло українців чимало,
захищаючи рідні простори ,
Що отримать хотіли османи.
Полягли козаки і селяни,
Залишились вдови і діти,
розгромили білії хати ,
одібрали усе,ніде жити,
прокотились хвороби і голод ,
обірвалось життя безневинних,
лиш залишився хрестик на спомин ,
На могилах героїв заритих.


Рецензии