Като птица

Помниш ли, как някога те молех
пак да ми разкажеш за живота.
Тази вечер влизам в друга роля.
Иска ми се аз да ти говоря.

Дълго боледувах тишината,
насъбрана в тъжните недели.
Сякаш в тази болка те създадох...
После лесно пътя си намерих.

Трудничък, един такъв, откраднат,
запокитен нейде към безкрая...
Не веднъж и два пъти пропадах,
но не спрях все тебе да желая.

И по него яростно прегазих
сънища, в които бях желана.
Но за тебе себе си опазих
като клетва, в пазва приласкана.

И от обич песен ти нарекох.
В нощ безлунна вятърът я пее.
Птиците я носят надалеко.
Чуеш ли я, слънце ще изгрее.

Даже и да литна, като птица,
с тази песен знам, че ще се върна
като пламък в твоите зеници.

Теб и любовта ни да прегърна.


Рецензии
http://www.stihi.ru/2012/08/03/120

Попробовала,если, что не поняла, говори, исправлю...
Наилучшие пожелания!!!

Светлана Пригоцкая   03.08.2012 00:23     Заявить о нарушении