Моя родина

        Моя родина
Моя українська родина:
Татусь і усміхнена мама,
Мій братик і сестри красуні -
Повага й любов поміж нами.

Нахилена долі хатина,
Мов бабця старезна зігнута,
В горідчику квітне калина,
Криниця в ряденце запнута.

А поряд буслі на тополі
Вистукують пісню весільну,
Пасеться теля на приколі
І кури судачать щось півню.

На нивах колишеться жито,
Земля колоски наливає…
Здається ще б жити, та й жити…
Але все на світі минає.

Давно вже нема тої хати,
Десь ділась із буслом тополя….
І я трепечу, мов на страті,
Стискається серце від болю…

31.07.2012 року


Рецензии