Кнiгi

Кнігі бываюць вялікія, малыя,
Дзесьці – звычайныя,
                дзесьці – цікавыя,
Дзесьці – прагорнуць б яе
                праз старонку,
дзесьці наогул – ніякага толку.

Дзесьці – прыемна ў рукі узяць
Да спазаранку старонкі гартаць…
То кнігі, якія набылі мы ў краме…
А ёсць яшчэ кнігі, што пішам
                мы самі.

Пад небам высокім,
             і гэтак спрадвек
Стварае жыццё сваё сам чалавек.
А потым, аблокаў сярод залатых,
Гартае Гасподзь старонкі кніг тых.

З першай старонкі, і да апошняе
Бачыць ён думку і дзеянне кожнае!


Рецензии