девети Ав

Преди снега.
Преди да съм.
Преди в челото на вълната
очите ми да посивеят.
И някой късен сън
от лято
преди сърцето ми да вземе…
пред есента да те докосна,
пребродил дългата си зима.
С една вълна от хоризонта
да те открия. В късно име…
в надеждата като вода.
С подхвърлени на дъното монети …
Днес побелявам -
летен сняг от случки, мисли
и предмети – в мечта,
в копнеж ,
в едно сърце,
в едно синапено зърно по вятъра…
             
2
Преди снега.
С един щурец
ръцете на Пилат да се изцапат.
С едно глухарче
без душа,
отлитнала да търси бога,
Каяфа да се прероди
в обраснал праг. На синагога…

Преди снега.
Преди да съм
и в някой да открия
лек за вяра…
от цялата провинция шептят,
че  Трети храм е всъщност
свободата ми.



 


Рецензии