Доле моя

Ой,ти,доле моя грішна,
Доле непутяща!
Пісня ти моя невтішна,
Пісня не найкраща...



Ой,ти,доле,світе чорний,
Посивілі очі...
Хто життя в юнацькі роки
Та й любить не хоче ?!



Як же ти та й смієш,доле,
Наче від звірини,
Сірим зайцем в чистім  полі
Бігать від людини ?!



Не здогнати,не спіймати,
Тільки й видно спину...
Тільки  й того:можна звати
Тихо в самотині...



Ой,ти доле моя грішна,
Доле непутяща:
Переллю  тебе у вірші,
Може,станеш краща..!

         10 грудня   1984 р.


Рецензии
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.