А в памяти войны года

Ці поетичні рядки записані моїм батьком Станіславом Якимовичем Буряченко в одному із записничків (блокнотів) і, як я розумію, не були оприлюднені в друкованому варіанті. Можливо тому, що батько не вважав їх досконалими і вартими для прочитання загалу.
Але для свого формування як літератора і поета, на мій погляд, ці поетичні рядки також мали своє значення.
Адже не все золото, що блищить…
З дозволу мого батька перед його прощанням із земним життям я поступово відтворюю деякі його ненадруковані твори. Нехай живе слово…
З повагою до читачів донька автора Світлана Бєляєва.

А в памяти войны года.

Года летят, как листья с кленов
В осенний тихий листопад.
А в памяти войною обагренный
Живая крепость – Сталинград.
А в памяти Одесса, Севастополь,
И Ленинград в блокаде огневой…
И вот уже свободна вся Европа.
Победу празднует мой край родной.
Уж сколько пролетело весен,
А в памяти, а в сердце – те года.
Воспеты павшие в десятках песен.
Они средь нас остались навсегда.
…………………………………….
Нам дорог мир, он добыт в смертной
схватке.
Его в огне боев завоевал народ.
Пусть впредь лишь в ученических
тетрадках
И в книгах клич звучит: -
«За Родину! Вперед!»

03-06.V.1977 г.


Рецензии